L'aplicació de tècniques de joc a la formació genera noves motivacions que ajuden a renovar l'interès durant l'aprenentatge.

Quan es tracta d'evitar accidents, no n'hi ha prou amb tenir les signatures d'assistència als cursos de formació o els qüestionaris d'aprofitament, necessitem ser eficaços en el procés d'aprenentatge.

Cada vegada són més grans les dificultats que tenen les empreses per motivar els seus empleats a participar de manera activa en les formacions relacionades amb la prevenció de riscos, especialment si es tracta de formacions de refresc que es perceben com "una altra vegada el mateix". Mantenir l'atenció durant l'aprenentatge és clau per aconseguir l'assimilació dels conceptes i habilitats que són necessàries per treballar de manera segura, i aquesta atenció només es manté quan hi ha motivacions.

Recórrer a l'escenificació teatral per mostrar situacions de risc que ocorren el treball, que ajudin a la presa de consciència de treballadors i comandaments en els aspectes clau de la prevenció de riscos laborals.
 
Emprar mots encreuats de paraules a partir de les definicions d'elements clau de la seguretat i salut laboralAprender jugando a crucigramas de palabras con las definiciones de conceptos clave en materia de seguridad y salud laboral.
 
Emprar la mateixa dinàmica del conegut Trivial, per facilitar l'aprenentatge de les mesures preventives que s'han d'aplicar a la feina. Aquest joc consisteix en un tauler amb caselles que es recorren amb el llançament d'un dau. A cada casella que cau es llança una pregunta al...
 
A través de los smartphnes o PC se lanzan cuastionarios con preguntes aleatorias que deben resolverse en un plazo de tiempo determinado, obteniendo con ello una puntuación que aparece en un rankin comparativo de jugadores. Cada jugador puede repetir el cuestionario para ir...